(Zwem)vijvers

Natuurlijk zwemplezier in uw eigen tuin

Is het een vijver om in te zwemmen of een zwembad met de uitstraling van een vijver? Beide! De zwemvijver is een glasheldere natuurlijke waterpartij waarin u op een warme zomerdag heerlijk verkoeling vindt. Het water in de zwemvijver wordt puur gezuiverd door Moeder Natuur.

De ecologische zwemvijver kan helemaal volgens uw wensen in verschillende vormen en afmetingen worden gemaakt. Zo past de zwemvijver altijd perfect in de natuurlijke omgeving van uw tuin, ook in de winter. Nog een belangrijk voordeel ten opzichte van een zwembad: een zwemvijver heeft nauwelijks onderhoud nodig. Het ecosysteem moet wel zeer nauwkeurig en met verstand van zaken worden aangelegd. Kamsteeg Tuinen heeft dit vakmanschap in huis.

Natuurlijke filtering

Wilt u graag een zwembad in uw tuin, maar liever een bad in de vorm van een natuurlijk waterelement dan een betegelde bak? Dan is een zwemvijver dé oplossing. Deze prachtige waterpartij bestaat uit twee delen: een deel waarin kan worden gezwommen en een deel waarin het water door middel van natuurlijke filtering wordt gezuiverd. Met behulp van lavasteen en een plantenfilter maakt de natuur zelf het water schoon. Dus zonder chloor of schadelijke chemische middelen!